De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Hoe voer je een goed intakegesprek met een recruiter?

28 juni, 2024
Hans Bossenbroek
twee mannen zijn op kantoor een bakje koffie aan het drinken en ondertussen aan het overleggen.

Je ziet een leuke vacature en stuurt een mailtje naar een recruiter. Die nodigt je uit voor een bakkie koffie. Maar hoe kun je jezelf nu goed voorbereiden op een intakegesprek?

Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen en een zinvol gesprek hebben met de recruiter. Daarom is het goed om je voor te bereiden. Hoe pak je dat op de juiste manier aan? Hier zijnwat tips.

  • Neem (digitaal) je cv mee

Nadat je de recruiter de hand hebt geschud en gevraagd of je koffie wilt, vraagt ‘ie waarschijnlijk naar jouw cv. Zorg dat je het document met jouw werkervaring bij de hand hebt. Of dit nu in geprinte vorm is of digitaal. Zorg dat de informatie is bijgewerkt en recente informatie bevat over jouw opleidingen, vaardigheden en prestaties.

  •  Wees duidelijk over jouw doelen

Het is zowel voor jezelf als voor de recruiter belangrijk dat je duidelijk voor ogen hebt welke kant je op wilt met je loopbaan. Daarom is het goed als je er over nagedacht hebt van tevoren. Vertel de recruiter welke functie je zoekt, in welke sector en wat over jezelf. Als je nog níet weet je wat je wilt, is dat niet erg. Ook dat kan je met een recruiter bespreken.

  •  Wees open en eerlijk

Een recruiter is er om jou te helpen. Wees daarom open en vertel eerlijk jouw verhaal. Vertel je sterke punten, maar ook de dingen waar je minder goed in bent. Het is belangrijk dat jij lekker jezelf bent en kan vertellen wat je wilt en doet.

  •  Stel vragen

Het is altijd goed om vragen te stellen aan de recruiter. Zo laat je zien dat je interesse hebt en gemotiveerd bent. Je kan vragen stellen over de vacature zelf, het bedrijf, het salaris of de functie-eisen. Zo kom je meer te weten over de baan waarop je solliciteert.

  •  Volg de aanwijzingen op

Het kan verstandig zijn om de aanwijzingen van de recruiter op te volgen. Soms zijn er documenten of andere informatie nodig. Zorg dan dat je die op tijd hebt en kan overhandigen aan de recruiter. Zo ben je zo snel mogelijk aan het werk.

Door een goed en leuk gesprek met de recruiter te voeren, stijgen de kansen op het vinden van een baan die bij je past. Je maakt een positieve indruk waardoor je de recruiter vast voor jou zijn best doet om een leuke baan te vinden voor je.

Wil je graag een intakegesprek voeren en ben je op zoek naar een vaste baan? Benader dan één van onze recruiters

Gerelateerde artikelen

Een bureau met oranje accenten.

Sollicitatie mail voorbeeld: Tips voor jouw sollicitatie.

Bij het solliciteren naar een nieuwe baan is de sollicitatie mail een van de eerste indrukken die je achterlaat bij een potentiële werkgever. Dit maakt het belangrijk om een sterke en overtuigende sollicitatie mail te sturen die jouw vaardigheden en enthousiasme voor de functie overbrengt. In deze blogpost bieden we een gedetailleerd sollicitatie mail voorbeeld, […]

Lees artikel
Een man krijgt een afwijzing voor zijn sollicitatie op de telefoon.

Afwijzing sollicitatie: Hoe te reageren en wat te doen.

Het krijgen van een afwijzing sollicitatie kan een teleurstellende ervaring zijn, vooral wanneer je veel tijd en energie hebt geïnvesteerd in het sollicitatieproces. Of je nu te maken hebt met een afwijzing sollicitatie na een gesprek of een standaard afwijzingsbrief, het kan een klap zijn voor je zelfvertrouwen. Toch is het belangrijk om te weten […]

Lees artikel

Sollicitatiegesprek voorbereiden: 11 vragen die je kunt verwachten

Een sollicitatiegesprek is een ideale mogelijkheid voor jezelf om te laten zien wie je bent. Het is verstandig om jezelf voor te bereiden op zo’n gesprek. Welke vragen kan je verwachten tijdens zo’n gesprek? Sommige vragen die je tijdens een sollicitatie- of intakegesprek krijgt, kan je van tevoren al invullen. Door daar vroeg genoeg al […]

Lees artikel