De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

In de herfst een baan zoeken? Goed idee

12 september, 2024
Hans Bossenbroek
Baan zoeken in de herfst.

De blaadjes vallen, de temperaturen dalen en de stormen steken weer op. Herfst. Het kan een slimme zet zijn om in deze tijd van het jaar op zoek te gaan naar een nieuwe baan. We leggen graag uit waarom.

Het kan verstandig zijn om juist in de herfst op zoek te gaan naar werk. Terwijl de scholen weer open zijn en de meeste mensen weer terug zijn van vakantie is het misschien wel de juiste stap om in deze periode te solliciteren.

• De zomervakantie is afgelopen

‘Iedereen’ is na de zomervakantie weer volle bak aan de slag. Daar kan jij als werkzoekende van profiteren. Processen om personeel aan te nemen hebben in de zomervakantie mogelijk vertraging opgelopen. In de herfst zijn ook de HR-mensen weer terug op kantoor. Sollicitaties verlopen daardoor sneller en er worden ook weer knopen doorgehakt.

• Nieuwe projecten

In het najaar starten bedrijven ook vaak nieuwe projecten op. Voor de nieuwe projecten zijn dan weer nieuwe medewerkers nodig. Wie weet ben jíj degene die een bedrijf zoekt en de geschikte kandidaat voor één van de vacatures.

• Frisse start

Na zomer maken veel mensen en bedrijven weer een frisse start. Nieuwe doelen worden gesteld en plannen gemaakt. Daar kan jij als werkzoekende je voordeel mee doen. Veranderingen brengen kansen met zich mee. Wie weet krijg jij er een nieuwe baan door.

• Het weer

Jazeker, ook het weer kan je als werkzoekende in de kaart spelen. In de herfst zijn mensen nou eenmaal minder buiten als in de zomer. Ook nemen minder mensen vakantie op. Dat zorgt er voor dat mensen doelgerichter bezig zijn en (sollicitatie)processen vlotter verlopen. Zo’n regendagje kan eigenlijk geen kwaad dus. Als je het zo bekijkt.

• De feestdagen naderen

Voor Kerst en Oud & Nieuw willen veel mensen de zaken hebben afgehandeld. Dat zorgt er voor dat sollicitaties beter en sneller verlopen. Je kan daar slim gebruik van maken door juist in de herfst op zoek te gaan naar een baan.

• Het einde van het fiscale jaar nadert

Voor veel bedrijven loopt het fiscale jaar (de periode van 12 maanden waarover een onderneming haar financiële administratie bijhoudt en rapporteert) af in december. Er zijn dan vaak nog budgetten om nieuwe medewerkers aan te nemen. Voordat deze op gaan, willen werkgevers deze nog benutten. Wie weet. Pluk jij daar de vruchten van.

Deze herfst op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk onze vacaturepagina eens of neem eens contact met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel Rotterdam naar Schiecentrale

Intro Personeel Rotterdam verhuist naar Schiecentrale

De Rotterdamse vestiging van Intro Personeel is verhuisd. Het nieuwe kantoor is nu te vinden in de Schiecentrale, net buiten het centrum van de stad. “Het grote voordeel van deze locatie is dat voor werkzoekenden veel beter te bereiken zijn.” De Rotterdamse recruitment consultants zijn nu te vinden in een kantoor aan de Schiehavenkade (in […]

Lees artikel
Een bureau met oranje accenten.

Sollicitatie mail voorbeeld: Tips voor jouw sollicitatie.

Bij het solliciteren naar een nieuwe baan is de sollicitatie mail een van de eerste indrukken die je achterlaat bij een potentiële werkgever. Dit maakt het belangrijk om een sterke en overtuigende sollicitatie mail te sturen die jouw vaardigheden en enthousiasme voor de functie overbrengt. In deze blogpost bieden we een gedetailleerd sollicitatie mail voorbeeld, […]

Lees artikel
Een man krijgt een afwijzing voor zijn sollicitatie op de telefoon.

Afwijzing sollicitatie: Hoe te reageren en wat te doen.

Het krijgen van een afwijzing sollicitatie kan een teleurstellende ervaring zijn, vooral wanneer je veel tijd en energie hebt geïnvesteerd in het sollicitatieproces. Of je nu te maken hebt met een afwijzing sollicitatie na een gesprek of een standaard afwijzingsbrief, het kan een klap zijn voor je zelfvertrouwen. Toch is het belangrijk om te weten […]

Lees artikel