De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Olympische Spelen, mag je hier naar kijken tijdens je werk?

6 augustus, 2024
Hans Bossenbroek
Eiffeltoren Parijs Olympische Spelen

De Olympische Spelen in Parijs zijn in volle gang. Veel wedstrijden vinden overdag plaats. Dus ook onder werktijd. Mag je in tijd van de baas naar de Spelen kijken?

Het zijn drukke tijden voor sportliefhebbers. Momenteel zijn de Olympische Spelen bezig. Voor je onder werktijd op jouw mobiel lekker wedstrijden gaat bekijken is het goed om een aantal te dingen te beseffen.

  • Professionaliteit

Het is ook goed om te beseffen dat als je onder werktijd naar de Spelen zit te kijken dit invloed heeft op jou als professional. Door je werk serieus te nemen straal je professionaliteit uit. Het kijken van sportwedstrijden kan hier afbreuk aan doen en pakt dan nadelig voor jezelf uit.

  • Thuiswerken

Wie thuiswerkt heeft vaak meer vrijheid. Je bent dan vaker zelf verantwoordelijk voor je planning en schema’s. Dat kan de ruimte geven om ondertussen of op een gepland moment naar een sportwedstrijd te kijken. Voorop blijft staan dat je productiviteit minimaal gelijk blijft.

  • Werk gaat voor

Op je werk ben je om te werken. Simpel genoeg. Werk gaat dan ook altijd voor. Hoe belangrijk een wedstrijd ook voor jou is. Of je nu op kantoor zit, hovenier bent of monteur in de fabriek.

  • Denk in mogelijkheden

Als je persé een wedstrijd wil kijken, is het slim om in mogelijkheden te denken. Misschien kan je jouw werk op een ander tijdstip doen. Een andere optie is om een uur of een dag verlof te nemen. Zo voorkom je dat werk en hobby elkaar in de weg zitten.

Of je onder werktijden naar de Olympische Spelen mag kijken, hangt dus helemaal van je werkgever af. In de meeste gevallen kan je er vanuit gaan dat je werkgever het niet kan waarderen als je in ‘tijd van de baas’ sportwedstrijden kijkt. Er kunnen echter uitzonderingen zijn. Wie weet, organiseert jouw werkgever wel een speciaal evenement of heb je flexibele werktijden.

Heb je vragen over dit onderwerp? Vraag er gerust eens naar bij één van onze recruiters.

 

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel Rotterdam naar Schiecentrale

Intro Personeel Rotterdam verhuist naar Schiecentrale

De Rotterdamse vestiging van Intro Personeel is verhuisd. Het nieuwe kantoor is nu te vinden in de Schiecentrale, net buiten het centrum van de stad. “Het grote voordeel van deze locatie is dat voor werkzoekenden veel beter te bereiken zijn.” De Rotterdamse recruitment consultants zijn nu te vinden in een kantoor aan de Schiehavenkade (in […]

Lees artikel
Baan zoeken in de herfst.

In de herfst een baan zoeken? Goed idee

De blaadjes vallen, de temperaturen dalen en de stormen steken weer op. Herfst. Het kan een slimme zet zijn om in deze tijd van het jaar op zoek te gaan naar een nieuwe baan. We leggen graag uit waarom. Het kan verstandig zijn om juist in de herfst op zoek te gaan naar werk. Terwijl […]

Lees artikel
Een bureau met oranje accenten.

Sollicitatie mail voorbeeld: Tips voor jouw sollicitatie.

Bij het solliciteren naar een nieuwe baan is de sollicitatie mail een van de eerste indrukken die je achterlaat bij een potentiële werkgever. Dit maakt het belangrijk om een sterke en overtuigende sollicitatie mail te sturen die jouw vaardigheden en enthousiasme voor de functie overbrengt. In deze blogpost bieden we een gedetailleerd sollicitatie mail voorbeeld, […]

Lees artikel