De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Waar je op moet letten als je een auto van de zaak rijdt

10 juli, 2024
Hans Bossenbroek
Tesla Model 3 als auto van de zaak.

Vind je het leuk om in een Tesla Model 3 van je werk rond te rijden? Dat doen veel mensen ook. Leaseauto’s zoals deze zijn erg in trek. Maar wat moet je weten als je binnenkort zo’n auto gaat besturen? Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden.

Als je een auto van je werk gaat rijden, zijn er enkele belangrijke zaken om op te letten. Denk aan financiën, het beleid van je werkgever, fiscale gevolgen en het type auto dat je mag kiezen.

Waar moet je op letten als je een leaseauto hebt?

  • Bijtelling

Als je een leaseauto hebt, komt de Belastingdienst langs. Je moet namelijk bijtelling betalen, een soort belasting voor het privégebruik van de auto. Hoeveel je moet betalen, hangt af van de prijs en de CO2-uitstoot van de auto. Het is slim om bij het kiezen van de auto rekening te houden met de bijtelling. Auto’s met minder CO2-uitstoot hebben meestal een lagere bijtelling. Bijtelling is een fiscaal voordeel van een leaseauto.

  • Kilometerregistratie

Om te voorkomen dat je belasting moet betalen voor privégebruik, moet je precies bijhouden hoeveel kilometers je rijdt. Zo kan je aantonen dat je minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt. Dat is belangrijk, want als je meer rijdt, kan de Belastingdienst extra kosten in rekening brengen.

  • Onderhoud en Reparaties

Voordat er schade ontstaat, is het handig om te weten wie betaalt voor reparaties en onderhoud. Controleer of deze kosten gedekt worden door je werkgever of het leasecontract.

  • Eigen Bijdrage

Sommige werkgevers vragen werknemers om zelf bij te dragen aan het privégebruik van de leaseauto. Dit kan invloed hebben op de totale kosten.

  • Tanken 

Als je elektrisch rijdt, hoef je niet te tanken. Maar als je toch moet tanken, zorg dan dat je begrijpt hoe dit werkt. Controleer of brandstofkosten vergoed worden en begrijp het proces. Houd ook rekening met het brandstofverbruik van de auto, vooral als jij verantwoordelijk bent voor de kosten.

  • Leasevoorwaarden

Als je een leaseauto hebt, zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent van de leasevoorwaarden, zoals de looptijd en eventuele kosten bij vroegtijdige beëindiging.

Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een professional over jouw situatie. Zo ben je volledig op de hoogte van geldende regels en opties die voor jou van toepassing zijn.

Wil je precies weten hoe het zit? Aarzel niet om contact op te nemen met een recruiter van Intro.

Gerelateerde artikelen

Een bureau met oranje accenten.

Sollicitatie mail voorbeeld: Tips voor jouw sollicitatie.

Bij het solliciteren naar een nieuwe baan is de sollicitatie mail een van de eerste indrukken die je achterlaat bij een potentiële werkgever. Dit maakt het belangrijk om een sterke en overtuigende sollicitatie mail te sturen die jouw vaardigheden en enthousiasme voor de functie overbrengt. In deze blogpost bieden we een gedetailleerd sollicitatie mail voorbeeld, […]

Lees artikel
Een man krijgt een afwijzing voor zijn sollicitatie op de telefoon.

Afwijzing sollicitatie: Hoe te reageren en wat te doen.

Het krijgen van een afwijzing sollicitatie kan een teleurstellende ervaring zijn, vooral wanneer je veel tijd en energie hebt geïnvesteerd in het sollicitatieproces. Of je nu te maken hebt met een afwijzing sollicitatie na een gesprek of een standaard afwijzingsbrief, het kan een klap zijn voor je zelfvertrouwen. Toch is het belangrijk om te weten […]

Lees artikel

Sollicitatiegesprek voorbereiden: 11 vragen die je kunt verwachten

Een sollicitatiegesprek is een ideale mogelijkheid voor jezelf om te laten zien wie je bent. Het is verstandig om jezelf voor te bereiden op zo’n gesprek. Welke vragen kan je verwachten tijdens zo’n gesprek? Sommige vragen die je tijdens een sollicitatie- of intakegesprek krijgt, kan je van tevoren al invullen. Door daar vroeg genoeg al […]

Lees artikel