De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

21 juni, 2024
Hans Bossenbroek

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is.

Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan te wisselen of te beginnen met een nieuwe baan die helemaal bij je past.

Want:

  • Iedereen heeft meer tijd

Het fijne van de zomermaanden is dat veel mensen meer tijd hebben. Niet iedereen is tegelijkertijd met vakantie. Het is slim om die kans te benutten. Er is meer tijd beschikbaar om jou te leren kennen.

  • Minder mensen zoeken naar een baan

Omdat ‘iedereen’ met vakantie is, zijn er ook minder mensen die een baan zoeken. Bovendien leggen veel werkzoekers hun zoektocht in de zomer even stil. Daar kan je van profiteren. Je valt nu meer op en het laat ook zien dat niet te beroerd bent om de handen uit de mouwen te steken.

  • Werkgevers zoeken mensen voor na de zomer

Veel bedrijven zoeken juist in deze periode personeel. Het is een rustige tijd om voor te bereiden op het najaar of een drukke periode. Een gouden kans dus om juist nu te reageren op een vacature.

  • Het gaat sneller

Voordat ze op vakantie gaan willen recruiters en managers nog snel hun werk afhandelen. Daarom gaan sommige processen soms sneller. Als je hier gebruik van maakt, heb je misschien sneller een baan.

  • Tijdelijk werk kan uitlopen op vast werk

De kans op tijdelijk werk is in de zomer groot. In allerlei sectoren zijn zomerbanen te vinden, bijvoorbeeld in de logistiek of de evenementenindustrie. Zo’n baan kan uitlopen op een vaste baan. Wie goed functioneert kan zomaar met z’n neus in de boter vallen.

  • Je hebt meer energie

Zonneschijn kan je veel energie geven. Je zit  misschien lekker in je vel.D at komt goed uit. Als je de beste versie van jezelf bent is dat het goede moment om op zoek te gaan naar een baan. Zo maak je de beste indruk tijdens een sollicitatiegesprek. Je vrolijke zomerse bui doet misschien wel wonderen.

Heb je nog vragen? Je kan altijd één van onze recruiters bellen of mailen.

 

Gerelateerde artikelen

Een bureau met oranje accenten.

Sollicitatie mail voorbeeld: Tips voor jouw sollicitatie.

Bij het solliciteren naar een nieuwe baan is de sollicitatie mail een van de eerste indrukken die je achterlaat bij een potentiële werkgever. Dit maakt het belangrijk om een sterke en overtuigende sollicitatie mail te sturen die jouw vaardigheden en enthousiasme voor de functie overbrengt. In deze blogpost bieden we een gedetailleerd sollicitatie mail voorbeeld, […]

Lees artikel
Een man krijgt een afwijzing voor zijn sollicitatie op de telefoon.

Afwijzing sollicitatie: Hoe te reageren en wat te doen.

Het krijgen van een afwijzing sollicitatie kan een teleurstellende ervaring zijn, vooral wanneer je veel tijd en energie hebt geïnvesteerd in het sollicitatieproces. Of je nu te maken hebt met een afwijzing sollicitatie na een gesprek of een standaard afwijzingsbrief, het kan een klap zijn voor je zelfvertrouwen. Toch is het belangrijk om te weten […]

Lees artikel

Sollicitatiegesprek voorbereiden: 11 vragen die je kunt verwachten

Een sollicitatiegesprek is een ideale mogelijkheid voor jezelf om te laten zien wie je bent. Het is verstandig om jezelf voor te bereiden op zo’n gesprek. Welke vragen kan je verwachten tijdens zo’n gesprek? Sommige vragen die je tijdens een sollicitatie- of intakegesprek krijgt, kan je van tevoren al invullen. Door daar vroeg genoeg al […]

Lees artikel