De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Waarom jij als 50plusser op de werkvloer goud waard bent

10 augustus, 2024
Hans Bossenbroek

Als 50plusser ben je een waardevolle werknemer. Ten opzichte van jongere collega’s breng je nodige voordelen mee voor je werkgever. Wij zetten ze voor op een rijtje.

• Je hebt veel werkervaring

Eén van de belangrijkste voordelen van is dat je een hoop ervaring hebt. Of je nu een heel leven gewerkt hebt bij dezelfde werkgever of verschillende banen hebt gehad. Ongetwijfeld heb je een hoop geleerd afgelopen jaren. Die ervaring neem je mee in een eventuele nieuwe baan.

• Je bent betrouwbaar en loyaal

Oudere werknemers wisselen minder vaak van baan dan jongere. Dat kan het voor een werkgever interessant maken om jou in dienst te nemen. Die weet dat jij loyaal en betrouwbaar bent. Dat is waardevol voor een werkgever.

• Je hebt een goede werkmentaliteit

Vaak zijn oudere werknemer gewend om hard te werken en hebben ze een groot gevoel voor verantwoordelijkheid. Dat zijn toch voordelen waar iedere werkgever van kan en moet profiteren?

• Je bent stabiel

Een ander belangrijk punt is stabiliteit. Als werknemer met levenservaring heb je veel meegemaakt. Je kan wel tegen een stootje. Binnen een team kan je zo van betekenis zijn. Je bent iemand waarop je werkgever en collega’s op kunnen bouwen.

• Je hebt levenswijsheid

Naast een hoop werkervaring breng je natuurlijk ook veel levenswijsheid met je mee. Daar heb je een mooi pluspunt voor op je jongere collega’s. Je brengt een volwassen en evenwichtige mening met je mee. Daar kan iedereen zijn voordeel mee doen.

• Je kan een goede mentor zijn

Met jouw ervaring en kennis ben je misschien wel de ideale persoon om een mentor te zijn voor je jongere en minder ervaren collega’s. De ervaring die meebrengt is uniek. Zo kan je bijdragen aan hun ontwikkeling.

Ben jij 50 jaar of ouder en zoek je werk? Ook dan kan je bij Intro Personeel terecht. Neem gerust contact op met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel Rotterdam naar Schiecentrale

Intro Personeel Rotterdam verhuist naar Schiecentrale

De Rotterdamse vestiging van Intro Personeel is verhuisd. Het nieuwe kantoor is nu te vinden in de Schiecentrale, net buiten het centrum van de stad. “Het grote voordeel van deze locatie is dat voor werkzoekenden veel beter te bereiken zijn.” De Rotterdamse recruitment consultants zijn nu te vinden in een kantoor aan de Schiehavenkade (in […]

Lees artikel
Baan zoeken in de herfst.

In de herfst een baan zoeken? Goed idee

De blaadjes vallen, de temperaturen dalen en de stormen steken weer op. Herfst. Het kan een slimme zet zijn om in deze tijd van het jaar op zoek te gaan naar een nieuwe baan. We leggen graag uit waarom. Het kan verstandig zijn om juist in de herfst op zoek te gaan naar werk. Terwijl […]

Lees artikel
Een bureau met oranje accenten.

Sollicitatie mail voorbeeld: Tips voor jouw sollicitatie.

Bij het solliciteren naar een nieuwe baan is de sollicitatie mail een van de eerste indrukken die je achterlaat bij een potentiële werkgever. Dit maakt het belangrijk om een sterke en overtuigende sollicitatie mail te sturen die jouw vaardigheden en enthousiasme voor de functie overbrengt. In deze blogpost bieden we een gedetailleerd sollicitatie mail voorbeeld, […]

Lees artikel