De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Wat is een werkgeversverklaring?

27 juni, 2024
Wat is een werkgeversverklaring

Wie een huis wil kopen, een huurwoning wil aanvragen of een visum wil krijgen kan er zomaar een nodig hebben: een werkgeversverklaring. Wat is het en wat kan je er mee?

Stel, je hebt een leuke baan gekregen via Intro Personeel en zoekt een huis. Dan moet je naar de bank of hypotheekverstrekker toe. Een belangrijk document wat in je dat geval nodig hebt is een werkgeversverklaring. Dat is een officieel document dat door de werkgever wordt verstrekt aan jou als werknemer. Het laat zien dat je financieel stabiel bent. In het document staat informatie over het dienstverband bij je werkgever, de startdatum van het contract, wat je salaris is en andere belangrijke details over de arbeidsvoorwaarden. Een werkgeversverklaring is 3 maanden geldig.

Wanneer heb je een werkgeversverklaring nodig?

• Als je een woning wilt huren

Verhuurders en woningcorporaties kunnen een werkgeversverklaring vragen. Zo willen zij controleren of je een vast inkomen hebt en in staat ben om (maandelijks) de huur te betalen.

• Als je een hypotheek wilt aanvragen

Wie een huis gaat kopen en een hypotheek aanvraagt heeft in de meeste gevallen ook een werkgeversverklaring nodig. Net als bij het huren van een woning bekijkt de bank (of een andere geldschieter) of je financiële situatie stabiel genoeg is om het huis van jouw keuze te kopen.

• Bij sommige financiële producten

Als je een lening aanvraagt, een creditcard aanschaft of een ander financieel product aanvraagt, kan er ook worden gevraagd om een werkgeversverklaring. Ook daarvoor is dus een bewijs van een vast inkomen nodig. Zo wil de dienstverlener er zeker van zijn dat je het product kan betalen.

• Als je een visum aanvraagt

Als je een visum aanvraagt kan ook om een werkgeversverklaring worden gevraagd. De papieren bevestigen dan dat je een baan hebt en financieel stabiel bent. Voor een toeristenvisum naar India moet je bijvoorbeeld aangeven dat je weer terugkeert naar het land waar je een baan hebt.

Hoe kom je aan een werkgeversverklaring?

Ben jij in dienst via Intro Personeel? Dan kan je het beste contact opnemen met één van onze recruiters of jouw contactpersoon. Die helpt je dan verder om de verklaring in handen te krijgen.

Nog vragen over dit onderwerp? Benader gerust één van onze recruiters. Zij helpen jou graag.

Gerelateerde artikelen

Een bureau met oranje accenten.

Sollicitatie mail voorbeeld: Tips voor jouw sollicitatie.

Bij het solliciteren naar een nieuwe baan is de sollicitatie mail een van de eerste indrukken die je achterlaat bij een potentiële werkgever. Dit maakt het belangrijk om een sterke en overtuigende sollicitatie mail te sturen die jouw vaardigheden en enthousiasme voor de functie overbrengt. In deze blogpost bieden we een gedetailleerd sollicitatie mail voorbeeld, […]

Lees artikel
Een man krijgt een afwijzing voor zijn sollicitatie op de telefoon.

Afwijzing sollicitatie: Hoe te reageren en wat te doen.

Het krijgen van een afwijzing sollicitatie kan een teleurstellende ervaring zijn, vooral wanneer je veel tijd en energie hebt geïnvesteerd in het sollicitatieproces. Of je nu te maken hebt met een afwijzing sollicitatie na een gesprek of een standaard afwijzingsbrief, het kan een klap zijn voor je zelfvertrouwen. Toch is het belangrijk om te weten […]

Lees artikel

Sollicitatiegesprek voorbereiden: 11 vragen die je kunt verwachten

Een sollicitatiegesprek is een ideale mogelijkheid voor jezelf om te laten zien wie je bent. Het is verstandig om jezelf voor te bereiden op zo’n gesprek. Welke vragen kan je verwachten tijdens zo’n gesprek? Sommige vragen die je tijdens een sollicitatie- of intakegesprek krijgt, kan je van tevoren al invullen. Door daar vroeg genoeg al […]

Lees artikel