De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Zoek je een monteur of operator? Bel Bram van Intro EU Staffing eens

24 oktober, 2024
Hans Bossenbroek
Bram Valkenburg van Intro EU Staffing

Het kan precies de uitkomst zijn voor bedrijven die hard op zoek zijn naar technisch personeel: Intro EU Staffing. De zusteronderneming van Intro Personeel bemiddelt met veel succes Europese werknemers. “Het is een oplossing waar veel bedrijven niet aan denken.”

Bram Valkenburg, manager van Intro EU Staffing, is de aangewezen persoon om te vragen waarom bedrijven er eens over zouden moeten nadenken om Europees personeel in dienst te nemen. Hij weet al jarenlang precies wat er speelt. “De arbeidsmarkt is momenteel erg krap. Met Intro EU Staffing kunnen wij daarin uitstekend van pas komen. Nederlands sprekende technici moeten vaak vanaf het begin af aan worden opgeleid, omdat ervaren mensen nauwelijks beschikbaar zijn. Wie het overweegt om Europees personeel in te huren, maakt een goede keuze. Er is genoeg arbeidspotentieel, omdat er al een grote groep mensen buiten hun eigen vader- of moederland aan het werk is in Nederland en ander EU-landen. Daar kunnen werkgevers van profiteren. De kandidaten zijn ervaren en direct beschikbaar voor een vacante positie.”

Ervaren monteurs

Intro EU Staffing bemiddelt vooral mensen naar de technische sector. “Meestal ervaren monteurs uit Roemenië of Hongarije, maar ook mensen uit Spanje, Portugal, Oekraïne of de Baltische landen. Eén van onze sterkte kanten is de bemiddeling van monteurs en operators uit die landen. Zoek je als bedrijf dus iemand met zo’n moeilijk vervulbare functie dan moet je zeker eens contact opnemen.”
Overigens werkt Bram niet alleen. Samen met zijn collega’s Sjaco, Nijs-Jan en Zsofia werft hij personeel. “Wij zijn echt van meerwaarde en een betrouwbare partner. Wat ons onderscheidend maakt, is hoe wij omgaan met kandidaten, klanten en collega’s. Neem bijvoorbeeld huisvesting. De standaard waar de markt en huisvesters in 2027 aan moeten voldoen, is al jaren onze wens en standaard. Wij werken met een rustige en duurzame inwoning, weinig wisselingen en iedereen minimaal een eigen privékamer per persoon.”

Betrouwbare partner

Een mooi voorbeeld van een goede plaatsing is de monteur die Bram onlangs plaatste bij een bedrijf in de Alblasserwaard. “Die monteur moest deze zomer voor privéredenen terug naar zijn thuisland. Maar kwam recent weer terug om bij een klant van ons weer aan de slag te gaan.” Dat dergelijke werknemers voor langere termijn terugkomen is volgens Bram verklaarbaar. “Die werknemers komen terug omdat ze het hier goed hebben. Dat betekent vooral goed werk in goede omstandigheden. Zo kunnen zorgen voor hun gezin en andere familie thuis. ”

Voor werkgevers heeft dat zeker ook voordelen, zegt Bram. “Het zijn werknemers die graag weer terugkomen, omdat zij het goed hebben bij de werkgever. Er is een veilige werkomgeving, het is duurzaam en het werk is goedbetaald.”

Intro EU Staffing kan een bedrijf dus helpen aan de juiste mensen, zegt Bram. “Wij maken de juiste match. Een werknemer moet bij een bedrijf passen. Voor bedrijven willen een betrouwbare partner zijn en op een persoonlijke, menselijke manier omgaan met onze kandidaten die werk zoeken.”

Ben jij ook op zoek naar geschikt personeel? Neem vooral contact met één van de recruiters van Intro EU Staffing.

Gerelateerde artikelen

monteur plezier bezig met het aandraaien van een moteronderdeel.

Carrièreswitch maken: Zet de stap naar een nieuwe toekomst

Een carrièreswitch maken kan een spannende, maar ook uitdagende stap zijn. Of je nu vastloopt in je huidige baan, toe bent aan iets nieuws, of je passie hebt gevonden in een andere sector, een carrièreswitch biedt de kans om jezelf opnieuw uit te vinden. In deze blog bespreken we wat een carrièreswitch inhoudt, hoe je […]

Lees artikel
logistiek locatie manager

Omscholen met salaris: Ontdek hoe jij dit voor elkaar krijgt

In een snel veranderende arbeidsmarkt is het voor veel mensen aantrekkelijk om zich te laten omscholen naar een ander beroep. Omscholen met salaris biedt de ideale mogelijkheid om een nieuwe richting in te slaan zonder financieel risico. Of je nu midden in je carrière zit of juist op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, de […]

Lees artikel
Teamwork handen,

CAO Sociaal Werk: Wat het Betekent voor Werknemers?

De CAO Sociaal Werk speelt een cruciale rol voor iedereen die werkzaam is in de sociaalwerksector. Dit document bevat afspraken over arbeidsvoorwaarden, salarissen en andere regelingen tussen werkgevers en werknemers. Of je nu al jaren in de sector werkt of net begint, het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen […]

Lees artikel